Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

De eerste editie Wind & Zon van 2021

Het wordt voor het klimaat en de duurzame energie een spannend jaar. Niet alleen vanwege de verkiezingen en kabinetsformatie, waarvan de uitkomst natuurlijk heel belangrijk is voor het daadwerkelijk van de grond krijgen van een noodzakelijk en toekomstgericht klimaatbeleid. Maar ook vanwege de vraag hoe de Regionale Energie Strategieën zich gaan ontwikkelen.

29 maart 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Voor de RES’en zit de uitdaging erin om zoveel mogelijk duurzame energie door en voor burgers op te wekken. Dit in interactie met de landelijke overheid die daar toch ook een zekere regierol bij moet pakken. Want een goede verdeling, locatiekeuze en natuurlijk ook inpassing in natuur en landschap, vergt een goed doordacht verdeling over het land.

Samen met Klimaatweb, dat steeds heel actuele informatie brengt, gaan we met ons vakblad Wind & Zon voor de achtergrondartikelen zorgen, met goede en verantwoorde informatie. Dat goede informatie meer dan nodig is, merken we aan den lijve met alle discussies rond de wind- en zonplannen in de RES’en. In veel van die discussies blijkt nogal eens een gemis aan actuele en adequate informatie. En dan dreigt de vrees voor het nieuwe, voor de verandering, én de door schrikbeelden opgewekte angsten voor geluid, gezondheid en impact op natuur en landschap, het te winnen van de werkelijkheid. In het gesprek daarover moet enerzijds ruimte zijn voor die vrees en anderzijds ook voor verhalen die de vrees zouden kunnen verminderen. Verhalen van ervaringen, van voorbeelden, van resultaten van onderzoek. En ook concrete voorbeelden van het gezamenlijk oplossingen zoeken, die verschillende belangen combineren.

Die oplossingen zijn er en we zien het als een taak voor Wind & Zon, samen met Klimaatweb, om voor die informatie te zorgen en die voortdurend te delen. Lees de artikelen in Wind & Zon, dat kan zowel in het papieren blad, als digitaal via Klimaatweb (onder Artikelen). En bezoek regelmatig Klimaatweb voor de dagelijkse actualiteit.

Reageer vooral als u iets vindt. Het zal ons bevallen en wijzer maken.

Titia van Leeuwen
Hoofdredacteur Wind & Zon
redactiewindenzon@energiesamen.nu

Meer weten over Wind & Zon, Vakblad duurzame energie? Lees hier meer en word lid

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter