Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Koerhuis trekt amendement woonlastenneutraliteit in

Twee weken geleden diende VVD-kamerlid Daniel Koerhuis het amendement woonlastenneutraliteit in. Dit amendement zou ervoor zorgen dat gemeenten verantwoordelijk zouden worden voor het neutraal houden van de woonlasten bij verduurzamingsmaatregelen. Na felle kritiek vanuit de VNG kwam Koerhuis hier tijdens het wetgevingsoverleg Woningwet toch op terug.

8 maart 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Kritiek VNG

Naar aanleiding van het amendement stuurde VNG een brief aan de Tweede Kamer waarin zij stelden dat het amendement ‘een doodsteek voor het Klimaatakkoord’ zou zijn. Alhoewel de gemeentekoepel vindt dat woonlastenneutraliteit een randvoorwaarde is voor een succesvolle energietransitie, zou het betreffende amendement een onhaalbare opdracht zijn voor gemeenten. De meerkosten voor verduurzamingsmaatregelen zouden plotseling bij gemeenten terecht komen, die dit onmogelijk zelf bekostigen, aldus de VNG. Koerhuis trok het amendement in omdat hij naar eigen zeggen “heeft geluisterd naar de kritiek van de VNG”. Hij vindt het nu, bij nader inzien, meer een kwestie voor ná de verkiezingen van volgende week.

Wetgevingsoverleg

Het wetgevingsoverleg van vandaag betrof meerdere wetsvoorstellen die de werking van de Woningwet moeten verbeteren. In haar brief aan de Tweede Kamer liet de VNG weten deze voorstellen wel te ondersteunen.

Zie ook

Lees het bericht Amendement woonlasten is doodsteek voor Klimaatakkoord hier

Bekijk de brief van de VNG aan de Tweede Kamer

Bekijk het betreffende (reeds ingetrokken) amendement

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter