Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Leidingen WarmtelinQ beschikbaar gesteld voor EemsEnergyTerminal

Om de afhankelijkheid van Russisch gas te minimaliseren, werkt Gasunie in opdracht van de Rijksoverheid aan de realisatie van een drijvende LNG-installatie in de Eemshaven (Groningen) die voor komende winter gereed moet zijn. Voor het goed functioneren van deze installatie zijn warmtetransportleidingen noodzakelijk. Daarom stelt Gasunie leidingen van het project WarmtelinQ beschikbaar.

Gasunie 17 juni 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Een gedeelte van de geïsoleerde leidingen voor het project WarmtelinQ - de warmteleiding vanuit Vlaardingen naar Den Haag - wordt beschikbaar gesteld voor de realisatie van de nieuwe drijvende EemsEnergyTerminal. Het gaat om 3 kilometer leidingen. Dit besluit heeft Gasunie genomen om de terminal dit najaar volgens afspraak operationeel te kunnen hebben. De gestelde einddatum van oplevering van WarmtelinQ komt hierdoor niet in het gedrang.

Aangepaste planning

Ondertussen gaat de voorbereiding van de aanleg van WarmtelinQ gewoon door. Wel zal de planning van de werkzaamheden op een aantal delen van het tracé aangepast moeten worden. WarmtelinQ zal samen met haar stakeholders alles in het werk stellen om – met zo min mogelijk overlast – de doelstelling te realiseren.

Zie ook

Hoe draagt de ammoniakterminal bij aan de energietransitie?

Tweede drijvende LNG-installatie gecontracteerd voor Eemshaven

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter