Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

Boelens, Mauro

Mauro Boelens

Als adviseur ben ik vooral actief in het veiligheidsdomein en ondersteun ik organisaties met sociaalmaatschappelijke vraagstukken die ons allemaal aan gaan. Met mijn academische achtergrond en ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden in het onderzoeksveld van de bestuurskunde, politicologie en sociaal-maatschappelijke vraagstukken, maak ik de juiste vertaalslag van wetenschap naar praktijk.

Ik werk samen met veiligheidsprofessionals die dagelijks ons land veiliger proberen te maken tot aan de ‘oren en ogen’ van burgers. Ik kijk samen met betrokkenen en belanghebbenden vanuit het probleem naar de oplossing.

Onderwerpen die me aan het hart liggen zijn ondermijning en ondermijnende criminaliteit, de weerbaarheid van het openbaar bestuur, de praktijk, werkbeleving en operationele werkzaamheden van veiligheidsprofessionals. Waar een werkomgeving steeds dynamischer en complexer wordt, behoud ik het overzicht.

Dat doe ik door constant op zoek te gaan naar het identificeren en vertalen van onderzoeksvragen naar concrete acties en handelingsperspectieven. Ik ben punctueel, betrokken, maar ben ook pragmatisch ingesteld. Door wetenschap met de praktijk te verbinden komen we gezamenlijk tot oplossingen.