Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

de Haan, Marja

Marja de Haan volgde een opleiding in het onderwijs met specialisatie in textiel. Daarna werkte zij in allerlei sectoren, van peuterklas tot praktijkonderwijs en van remedial teaching tot handwerklessen. Daarnaast gaf zij workshops voor volwassenen.

In 2008 startte Marja haar eigen bedrijf. Onder de naam ‘Trollenwol’ werd een winkel, uitgeverij en groothandel verenigd. Vier jaar geleden kwam daar de productie van Nederlandse wol bij onder de naam ‘Schaapjeswol’.

In samenwerking met uitgeverij Christofoor schreef Marja de volgende titels (deels in samenwerking met andere auteurs): Öland breien, Shetland breien, Holland breien, Brei ze! en Bohus en Titus. Een aantal titels zijn ook verschenen in het Engels en/of Duits. Daarnaast verscheen het prentenboek Trowie van de Bochtige Beek in samenwerking met illustratrice Carolien Haver.

De wol in al zijn duurzame, mens, dier en milieuvriendelijke varianten promoten en de kennis hierover delen is steeds de kern geweest van al deze verschillende activiteiten.