Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

Meekeren, Paul van

Reeds op jongere leeftijd heb ik me verantwoordelijk gevoeld voor een duurzame leefomgeving. En dus ook een duurzaam leven. Waar het kan draag ik mijn steentje bij (ik rijd bijvoorbeeld elektrisch, vaak op stroom van mijn eigen zonnepanelen en ik eet bewust).

Mijn eerste stap op het gebied van duurzaamheid zette ik bij Deloitte, als marketing manager voor de energy & utilities markt. Daarna bij Ricardo, actief op het gebied van Rail, energy & environment.

In 2018 werd ik namens de politieke partij D66 wethouder in de stad Purmerend en als bestuurder verantwoordelijk voor duurzaamheid en de energietransitie. Een van mijn successen was het project aardgasvrij, waarbij Purmerend als eerste gemeente in Nederland particuliere woningen van het gas heeft gehaald.

Ik ben ervaren als teamleider, manager en bestuurder. Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzaamheid en de energietransitie, het gebied waar ik de laatste 4 jaar als wethouder mooie stappen heb gezet in Purmerend. Ik heb diepgaande kennis opgebouwd over zaken als de Regionale Energie Strategie (RES), Transitie Visie Warmte (TVW) en heb grote affiniteit met de techniek achter oplossingen op het gebied van duurzame energie en isolatie

Na mijn bestuurlijke periode, gecombineerd met (project)management- en advies vaardigheden, help ik graag (publieke) organisaties verder op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie. Bijvoorbeeld in de rol van project- of programmamanager, interim-manager/bestuurder of vanuit de bestuurlijke ervaring als (politiek) adviseur.