Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Nadeelcompensatie projectplan Kustversterking Katwijk

In de onderhavige zaak heeft Hotel-restaurant Noordzee (HRN) aan het Hoogheemraadschap Rijnland gevraagd om nadeelcompensatie. HRN stelde inkomensschade te lijden door de uitvoering van het projectplan voor de Kustversterking te Katwijk. Na uitvoering van het plan is de afstand van het terras tot de vloedlijn vergroot van 25 meter tot 260 meter. Verder is er vanaf het terras geen uitzicht meer op het strand en een deel van de zee.

8 maart 2024

Jurisprudentie – Samenvattingen

Het verzoek wordt toegewezen en aan HRN wordt circa € 70.000 aan nadeelcompensatie verstrekt. Naar aanleiding van de tussenuitspraak van de rechtbank is aan HRN een aanvullend vergoeding verstrekt van circa € 80.000. HRN meent dat zij nog steeds onvoldoende gecompenseerd is en zij stelt hoger beroep. Het hoger beroep wordt ongegrond verklaard.

Hoewel de uitspraak juridisch weinig nieuws bevat, is de uitspraak het signaleren waard op het punt van de schadeberekening. Op alle onderdelen komt de AbRvS tot de conclusie dat de uitgangspunten en inschattingen die het Hoogheemraadschap, in navolging van de schadecommissie heeft gemaakt, aanvaardbaar zijn. Voor de ‘repeat players’ op het gebied van nadeelcompensatie loont het om deze uitspraak eens te lezen. AbRvS 7 februari 2024, ECLI:NL:RVS:2024:473 (Hoogheemraadschap van Rijnland).

Artikel delen