Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

Containers voor bevoorrading waterstoftankstations

Waterstof is in tankwagens naar tankstations te vervoeren. Waarom niet een container gevuld met waterstofcilinders bij het station plaatsen? Dat scheelt tijd en transport is minder ingewikkeld. De Van Kessel Groep uit Milheeze gaat zich toeleggen op de distributie van waterstof naar tankstations. Hiervoor heeft het Brabantse bedrijf 2 waterstof trailers in gebruik genomen. Van Kessel gaat de trailers inzetten voor de aanvoer van waterstof naar haar eigen tankstations, zoals die van Hysolar in Nieuwegein.

H2Platform 2 november 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Waterstofcilinders in 20-voets containers

De trailers bestaan uit containers met daarin lichtgewicht composiet cilinders waar waterstof onder een druk van 300 bar wordt opgeslagen. Elke trailer kan 400 kg waterstof vervoeren. De trailers zijn ontwikkeld en gebouwd door Wystrach GmbH, dat gespecialiseerd is in waterstof opslag- en distributiesystemen.

Waterstof aangedreven graafmachines

Er zijn in totaal 5 trailers besteld, die allen tussen het derde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van 2023 worden uitgeleverd. Daarnaast bestelde Van Kessel onlangs nog een zesde trailer die is voorzien van een afleverinstallatie, waarmee het bedrijf vanaf medio 2023 waterstof aangedreven machines (zoals bv. graafmachines) op locatie gaat afvullen met waterstof.

Netwerk van waterstoftankstations

Waterstof is inmiddels geen onbekende meer voor Van Kessel. Sinds 2021 exploiteren dit bedrijf het Hysolar Greenpoint waterstoftankstation in Nieuwegein. Daarnaast wordt op dit moment in Dordrecht een tweede waterstoftankstation gebouwd. Verder heeft de onderneming ook vergevorderde plannen voor waterstofstations op haar Greenpoint locaties in Oude-Tonge, Ede, Sliedrecht, Asten, Veghel, Bleiswijk, Zeewolde en Haps.

Toonaangevende speler op Nederlandse waterstofmarkt

Joan van Kessel, Algemeen Directeur van Van Kessel: “Onze ambitie is om een toonaangevende speler op de Nederlandse waterstofmarkt te worden met een strategische netwerk van waterstoftankstations. Deze trailers gaan wij inzetten voor de bevoorrading van onze waterstoftankstations maar ook van stations van andere marktpartijen. Met meerdere partijen hebben we daar al overeenstemming over bereikt.”

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter