Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Eerste Kamer stemt tegen afbouw salderingsregeling voor zonnepanelen

Dinsdagmiddag stemde de Eerste Kamer over het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling voor kleinverbruikers van zonnepanelen. Met de salderingsregeling kunnen huishoudens en kleine bedrijven hun niet gebruikte elektriciteit terugleveren aan het elektriciteitsnet en die teruglevering wegstrepen tegen hun eigen verbruik. Het wetsvoorstel is dinsdag verworpen en de salderingsregeling zal daarom voorlopig blijven bestaan.

13 februari 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Het wetsvoorstel is met 30 tegen 43 stemmen afgewezen. Gestemd voor het aannemen van het wetsvoorstel hebben de fracties van VVD, CDA, D66, CU, VOLT, SGP en FVD. Tegengestemd hebben de fracties van BBB, Groenlinks-PvdA, PVV, Ja21, SP en PvdD. De Eerste Kamer fracties van OPNL en 50Plus waren afwezig.

Senatoren van de BBB en GroenLinks-PvdA lieten vorige week al weten meer te zien in een integrale afweging, zoals de afbouw van de regeling in een breder perspectief te plaatsen met de rest van de energietransitie. Bijvoorbeeld in de nieuwe Energiewet.

Volgens minister Jetten (Klimaat en Energie) betekent de verwerping van de wet - waartoe de Eerste Kamer dus in meerderheid heeft besloten - dat de schatkist tussen 2025 tot 2031 elk jaar 700 miljoen misloopt. In totaal gaat het om 2,8 miljard tot 2031.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter