Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Eindadvies basisbedragen SDE++ 2022

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft aan het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) advies gevraagd over de SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie) in 2022. Binnen deze regeling wordt jaarlijks de kostprijs van hernieuwbare energie en van diverse andere CO2-reducerende technologieën bepaald. Dit eindadvies omvat alle opties die binnen de SDE++ worden ondersteund.

Planbureau voor de Leefomgeving 11 maart 2022

De SDE++ is een subsidieregeling waarmee exploitatiesteun wordt gegeven aan projecten die leiden tot een reductie van de uitstoot van broeikasgassen.

In dit rapport staat het antwoord van het PBL op de adviesvraag van EZK. Daarin worden subsidiehoogtes geadviseerd en diverse aanvullende vragen van EZK met betrekking tot de SDE++-regeling beantwoord.

Kaders en projectpartners

Dit rapport bevat onze reactie op de door het ministerie van EZK gestelde adviesvraag en geformuleerde uitgangspunten.

In het onderzoeksproces voorafgaand aan dit advies kregen we ondersteuning van de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) en Det Norske Veritas (DNV). Dit rapport is een gezamenlijk product van de drie organisaties onder eindverantwoordelijkheid van het PBL.

Rapport

Eindadvies Basisbedragen SDE++ 2022

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter