Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Extra energiefixers voor kwetsbare huishoudens

Het kabinet stelt versneld 200 miljoen euro beschikbaar voor het tegengaan van energiearmoede door de inzet van zogeheten energiefixers. Die helpen kwetsbare huishoudens hun energieverbruik te verlagen.

VNG 23 maart 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Samen met gemeenten, corporaties en andere betrokkenen wordt alles op alles gezet om vóór komende winter de energiefixteams uit te breiden en zoveel mogelijk huizen te bezoeken. Hierbij is er extra aandacht voor de twintig stedelijke focusgebieden van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.

Energiefixteams gaan huis aan huis langs in buurten of complexen met woningen die slecht geïsoleerd zijn en waar mensen met lage inkomens wonen. Zij ondersteunen bewoners onder meer bij het goed afstellen van de verwarmingsinstallatie en het plaatsen van radiatorventilatoren, radiatorfolie, tochtstrippen en ledlampen waarmee het energieverbruik daalt.

Grotere isolatiemaatregelen zijn nodig om het energieverbruik verder omlaag te brengen. Dat betekent zoveel mogelijk slecht geïsoleerde woningen zo snel mogelijk aanpakken. Daarvoor wordt dit jaar 100 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de lokale aanpak via het Nationaal Isolatieprogramma. Gemeenten kunnen daarmee dit jaar in totaal 300 miljoen euro aanvragen. Daarmee zijn ruim 200.000 koopwoningen te isoleren. Ook in 2024 en in 2025 kunnen gemeenten aanvragen indienen. Omgerekend worden daarmee in totaal 750.000 koopwoningen in de lokale aanpak geïsoleerd.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter