Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Klimaatburgemeesters in gesprek bij provincie Zuid-Holland

Klimaatburgemeesters spelen vaak een sleutelrol in hun wijk of regio door zich in te zetten voor vergroening, verduurzaming en gelijkheid. Ze weten hun gemeenschap goed te bereiken en benutten de kracht van lokaal eigenaarschap. Wij geloven in regionale verbinding: van elkaar leren, elkaar inspireren en samen knelpunten bespreken en goede voorbeelden delen. Op dinsdag 2 juli waren de huidige en toekomstige klimaatburgemeesters van Zuid-Holland uitgenodigd op het Provinciehuis om met elkaar en gedeputeerde Berend Potjer in gesprek te gaan.

Provincie Zuid-Holland 5 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Klimaatburgemeesters zijn ‘groene doeners’, inspirators en verbinders die zich inzetten voor een beter klimaat in hun eigen omgeving. Door middel van activiteiten en initiatieven brengen ze anderen in beweging voor het klimaat. Voorbeelden van dergelijke activiteiten zijn het opzetten van een kledingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen of zonnepanelen, het vergroenen van de straat, of het delen van ervaringen over duurzaam reizen en eten. Iedereen wordt aangemoedigd om een activiteit te organiseren die bij hen en hun omgeving past.

De ene klimaatburgemeester is de andere niet, en dat is iets positiefs. Tijdens deze bijeenkomst zijn de verschillende invalshoeken en regionale uitdagingen ter sprake gekomen. Daarbij zijn de klimaatburgemeesters met elkaar en provincieambtenaren in gesprek gegaan tijdens drie deelsessies: manieren van vergroening in de wijk, het creëren van een eerlijke energietransitie en het opzetten van deelmobiliteit in jouw wijk. Hierbij zijn kennis en de goede voorbeelden gedeeld. De klimaatburgemeesters hebben hun netwerk uitgebreid, weten elkaar nu te vinden en kunnen elkaar in de toekomst blijven inspireren. Wij vinden het zeer waardevol dat we dit hebben kunnen faciliteren.

Wij willen alle klimaatburgemeesters en het ministerie van Klimaat en Groene Groei bedanken voor hun aanwezigheid en Berend Potjer voor het open gesprek dat we gevoerd hebben.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter