Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Noord Nederland ontvangt prestigieuze subsidie voor verbetering onderzoek en innovatie circulaire economie

De provincies Drenthe, Groningen en Fryslân ontvangen een bedrag van 4 miljoen euro in het kader van de zogenaamde Regional Innovation Valleys. Dit is een initiatief van de Europese Commissie. Doelstelling is om investeringen en beleid op het gebied van onderzoek en innovatie op regionaal niveau te verbeteren. Ook de bevordering van interregionale samenwerking op het gebied van innovatie (RIS3) in de circulaire economie is een doel.

Provincie Drenthe 8 april 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Samenwerking binnen Europa

Met deze Europese middelen worden regionale bedrijven in Noord Nederland ondersteund bij grensoverschrijdende innovatieprojecten en daarmee wordt de afstand naar Europa op het thema circulair verkleind.

Prestigieuze subsidie

Het is de eerste keer dat de Europese Commissie deze subsidie uitgeeft. Het komt uit het programma ‘Horizon’; een bijzonder competitief programma, gericht op excellentie. De Europese Commissie ziet in de ontwikkeling van Regional Innovation Valleys een belangrijk instrument om Europa te positioneren als leidende speler op het wereldwijde innovatieplatform. Door de toekenning van deze subsidie, laat Noord Nederland zien dat ze kwaliteit in huis heeft.

Noord Nederland op de kaart

Noord-Nederland wordt als Regional Innovation Valley zichtbaar als innovatieve regio in Europa en de provincies Drenthe, Groningen en Fryslân worden gepositioneerd als een vooruitstrevende plek waar brede welvaart, maatschappelijke uitdagingen en innovatie hand in hand gaan.

Uitbreiding Europees netwerk

De subsidie is een erkenning en biedt een directe relatie met de Europese Commissie en een netwerk voor Noord Nederlandse ondernemers op het gebied van innovatie-ontwikkeling en regio’s. Dit kan helpen om toekomstige kansen te benutten en te verbinden aan andere Europese initiatieven.

Vervolg

Vanaf de zomer zal het project starten met het versterken van het regionale innovatie-ecosysteem in Noord-Nederland (bijvoorbeeld door het beter verbinden van bedrijven met kennisinstellingen) en deze te verbinden aan het Europese ecosysteem. Om vervolgens innovatieprojecten van bedrijven uit Noord-Nederland te zoeken, te ondersteunen en te verbinden aan Europa.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter