Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Record aantal nieuwe waterstofstations

Dat gaat lekker! In 2021 zijn 142 nieuwe waterstofstations wereldwijd geopend. Dat is meer dan in voorgaande jaren. De teller staat nu op 685 operationele stations.

H2Platform 4 februari 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Het Duitse Ludwig-Bölkow-Systemtechnik GmbH, een aan de TÜV gelieerd bedrijf, monitort al jaren de tankfaciliteiten voor waterstof en meldt de stand op de website h2stations.org. In 2021 is een record aantal van 142 nieuwe waterstofstations geopend.

Duitsland koploper met netwerkdichtheid

Op de interactieve kaarten is goed te zien dat Duitsland koploper is, niet alleen in aantal maar ook als het gaat om netwerkdichtheid. Met andere woorden: voertuigen op waterstof kunnen hier al behoorlijk goed uit de voeten.

Beeld: H2Platform

Nederland op plek 5 in Europa met waterstofstations

Van de eind 2021 geregistreerde 228 stations in Europa staan er 101 in Duitsland. Op plek twee staat Frankrijk met 41, gevolgd door Verenigd Koninkrijk met 19, Zwitserland met 12 en Nederland komt met een aantal van 11 op de vijfde plaats.

In Azië meeste waterstofstations

Azië is koploper in de wereld met 363 waterstofstations, waar de top drie bestaat uit Japan (159), China (105) en Korea (95). Noord-Amerika heeft 86 stations, waarvan het leeuwendeel in Californië staat.

Beeld: H2Platform

Groei in 2022 nog harder

De data-verzamelaars verwachten een progressief doorzettende stijging van waterstofstations in de komende jaren. Alleen al vo

or dit jaar, 2022, liggen er plannen voor nog eens 252 stations. Waterstof tanken kan nu in 33 landen. Hongarije en Slovenië hebben vorig jaar hun eerste stations geopend. Spanje en Nieuw-Zeeland zullen dit jaar flink wat nieuwe tankfaciliteiten erbij krijgen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter