Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

SPUK voor klimaatneutrale en circulaire GWW

Gemeenten en provincies kunnen vanaf 1 juli de specifieke uitkering (SPUK) 'Klimaatneutrale en circulaire infrastructuurprojecten' aanvragen. Daarmee wil het ministerie van IenW stimuleren dat in grond-, weg- en waterbouw (GWW) CO2-reducerende en circulaire maatregelen worden toegepast.

VNG 12 juni 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Meerkosten door duurzame maatregelen

De uitkering is bedoeld voor projecten met meerkosten door duurzame maatregelen. Denk aan directe meerkosten voor de inkoop van CO2-reducerende en/of circulaire maatregelen, maatregelen voor hergebruik en biobased materiaal en onderzoekskosten om circulaire maatregelen te realiseren.

De SPUK wordt toegekend in volgorde van aanvragen. Het uitkeringsplafond bedraagt € 9 miljoen, per aanvrager geldt een maximum van € 400.000.

Digitale informatiebijeenkomsten

Over deze SPUK worden 2 digitale informatiebijeenkomsten gehouden: op 25 juni van 15.30 tot 17.00 uur en op 27 juni van 12.00 tot 13.30 uur. Rijkswaterstaat geeft in deze bijeenkomsten een toelichting op de regeling, er wordt een voorbeeldproject behandeld en er is gelegenheid vragen te stellen. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar spukkci@rws.nl

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter