Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

Taxonomie: EP-leden akkoord met opname nucleaire en gasactiviteiten

Het Parlement heeft een ontwerpresolutie verworpen waarin bezwaar wordt gemaakt tegen het aanmerken van nucleaire en gasactiviteiten als ecologisch duurzaam.

Europees Parlement 6 juli 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Het Europees Parlement gaat akkoord met de gedelegeerde handeling inzake taxonomie van de Commissie voor de opname, onder bepaalde voorwaarden, van specifieke nucleaire en gasactiviteiten in de lijst van ecologisch duurzame economische activiteiten die onder de zogenoemde EU-taxonomie vallen.

De Commissie is van mening dat er bij de groene transitie een rol is weggelegd voor particuliere investeringen in nucleaire en gasactiviteiten en heeft daarom voorgesteld sommige van deze activiteiten aan te merken als overgangsactiviteiten die de klimaatverandering helpen beperken. De opname van deze activiteiten is beperkt in de tijd en afhankelijk van specifieke voorwaarden en transparantievereisten.

278 EP-leden stemden voor de resolutie, 328 tegen en 33 onthielden zich van stemming. Een absolute meerderheid van 353 leden was nodig om het voorstel van de Commissie te verwerpen. Als het voorstel uiterlijk op 11 juli 2022 door het Parlement noch de Raad is verworpen, treedt de gedelegeerde handeling inzake taxonomie per 1 januari 2023 in werking.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter