Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

Vijf topsporters klimaatpositief naar Tokio

Vijf Nederlandse sporters maken in de aanloop naar de OIympische Spelen in Tokio een vuist tegen klimaatverandering door hun CO2-uitstoot te compenseren. Het gaat om hockeysters Frédérique Matla en Josine Koning, zeilsters Annette Duetz en Annemiek Bekkering en marathonloper Bart van Nunen.

Regreener 8 juli 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De milieubewuste Olympiërs hebben besloten hun volledige CO2-uitstoot te compenseren, omdat zij bij willen dragen aan een beter milieu. De CO2-uitstoot van de topsporters wordt op maandelijkse basis gecompenseerd via Regreener. Compensatie vindt plaats door het steunen van een portfolio van projecten, waaronder het planten van bomen in Kenia en Mozambique, het beschermen van regenwoud in Ecuador en het steunen van projecten gericht op groene energie.

“Het is in feite een kleine positieve bijdrage aan het milieu, maar hoe meer mensen volgen hoe groter de verandering die we kunnen creëren.” Stelt marathonloper Bart van Nunen. “Het belangrijkste is dat er bewustzijn wordt gecreëerd voor de snelle verandering van het klimaat".

Volgens Bertram Veen, mede-oprichter van TalenEmpowerment, stoten topsporters gemiddeld vijf keer zo veel CO2 uit als de gemiddelde wereldburger. “Door onze samenwerking met Regreener kunnen wij ons steentje bijdragen aan een klimaatpositief topsport milieu. Het is mooi om het bewustzijn van onze atleten te zien als het om klimaatproblematiek gaat. Daarom zijn we erg trots dat we met een mooie groep sporters CO2-positief naar Tokio gaan.”

Ook Bernard de Wit, mede-oprichter Regreener, is blij met de samenwerking. “Naast het feit dat we het hier over vijf fantastische atleten hebben, is het mooi om te zien dat topsporters van dit niveau zich bewust zijn van het klimaatprobleem, en er iets aan willen doen. De samenwerking tussen TalentEmpowerment en Regreener is een belangrijke stap in de juiste richting om sporters het juiste voorbeeld te laten geven. Wij wensen Frédérique, Josine, Annette, Annemiek en Bart veel succes in Tokio en hopen dat meer topsporters hun steentje zullen bijdragen in de toekomst.’’

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter