Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

Waterstof PowerPack voor machines in de bouw

Terberg Techniek heeft een oplossing om zwaar materiaal, bijvoorbeeld graafmachines, om te bouwen van diesel naar waterstof: de H2 PowerPack.

H2Platform 4 januari 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Na de introductie van de E-PowerPack om een betonmixer en een zware autokraan elektrisch aan te drijven, heeft Terberg Techniek uit IJsselstein nu een waterstofoplossing ontwikkeld. Dat is de H2-PowerPack, een module waarin een brandstofcel en een elektrische aandrijfunit zijn geïntegreerd. Het geheel kan in de plaats van een dieselmotor worden gemonteerd.

H2-PowerPack voor bouwmachines

Inmiddels zijn de eerste mobiele graafmachines al voorzien van deze H2-PowerPack en ook afgeleverd aan een klant. Dat is de firma Scholman. Het gaat om twee Liebherr 916 Litronic mobiele graafmachines. De brandstofcellen en de waterstofopslagtanks zijn ontwikkeld door Zepp.Solutions uit Delft.

Waterstofgenerator voor bouwplaats

Daarnaast ontwikkelt Terberg Techniek een waterstofgenerator unit voor gebruik op bouwplaatsen om elektrische machines op te laden. En bedoeld voor wagenparkeigenaren wanneer het elektriciteitsnet niet voldoende stroom kan leveren. Deze Terberg H2-GenSet zal naar verwachting ca. medio 2023 geïntroduceerd worden.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

KENNISPARTNER

Zwalve-Erades, Jeanine