Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

Waterstofproject HEAVENN wint Europese award

31 partijen uit 6 landen werken samen in het HEAVENN-project in Noord-Nederland aan een volledig operationele waterstofeconomie.

H2Platform 27 oktober 2022

Nieuws

HEAVENN is een van de meest kansrijke waterstofprojecten. De partners zijn hard op weg om binnen enkele jaren de waterstofeconomie van de wal te krijgen. Het gaat om de productie van groene waterstof met zonneparken op land en windmolenparken op zee.

Waterstof van wind- en zonne-energie

Grote elektrolysers in Delfzijl zetten een deel van de wind- en zonne-energie straks om in waterstof. Die is bestemd voor industrie in Noord-Nederland. Het is ook de bedoeling om de groene waterstof via het aardgasnetwerk te leveren aan bedrijven elders in Nederland en Noord-Europa en ook aan huishoudens voor bijvoorbeeld verwarming.

Hydrogen Valley of the Year

HEAVENN is heel concreet. Sterker nog tijdens de EU Hydrogen Week, eind oktober 2022, is het project uitgeroepen tot Europa’s ‘Hydrogen Valley of the Year’. Gewoon omdat een volledig functionerende waterstofketen in Noord-Nederland verder is dan elders in Europa. De onderscheiding is gegeven door Clean Hydrogen Partnership.

Proeftuin voor complete waterstofketen

Patrick Cnubben, directeur waterstofstrategie van New Energy Coalition, is de architect van het HEAVENN-programma. ‘Als eerste Hydrogen Valley in de EU bouwen we in Noord-Nederland aan de complete waterstofketen, een proeftuin voor wereldwijde ontwikkelingen. De toekenning van deze Award is een bekroning van onze inzet. Als follow up zetten we nu de volgende stap naar grensoverschrijdende Hydrogen Valley’s.’

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter