Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

In Beweging

In de rubriek ‘In Beweging’ houden wij u op de hoogte van promoties en andere carrièrestappen binnen het domein klimaat en duurzaamheid.

Bent u ook in beweging? Laat het ons weten! Geef het door via info@klimaatweb.nl, wij laten u graag aan het woord!

Eelco Ockers

Eelco Ockers nieuwe CEO van indoor farming bedrijf PlantLab

Eelco Ockers is sinds 1 februari de nieuwe CEO van PlantLab, een groeiend Nederlands indoor farmingbedrijf. Ockers was eerder werkzaam als CEO Duitsland van farmaceut Stada en hij heeft gewerkt op leidinggevende posities bij Reckitt Benckiser, Unilever en Procter & Gamble.

Nick de Ruiter

Nick de Ruiter aangesteld bij ERM Group als sustainability and climate change lead

Nick de Ruiter is met ingang van 1 april aangesteld bij ERM Group als sustainability and climate change lead voor de Emea regio. De Ruiter is medeoprichter van Sustainalize, een internationaal consultancybureau op het vlak van duurzaamheid. In 2021 werd het bureau geacquireerd door ERM Groep, wereldwijd het grootste adviesbureau op het gebied van duurzaamheid. De Ruiter volgt Alexander Cox op, die binnen het bedrijf is aangesteld als Head of Transformation.

André Jurjus

André Jurjus, nieuwe voorzitter Energie Samen

André Jurjus is sinds september 2021 voorzitter van Energie Samen. Vanaf 2004 houdt hij zich bezig met energiebeleid, eerst vanuit het ministerie van Economische Zaken. Daar heeft hij gewerkt aan de liberalisering van de energiemarkt en de splitsing van de energiebedrijven in leveranciers en netbeheerders. Vervolgens heeft André de stap gezet naar het branchewerk en is achtereenvolgens directeur van Energie-Nederland en Netbeheer Nederland geweest. Sinds eind 2020 is hij zelfstandig adviseur in de energietransitie.

Lees het interview met André Jurjus hier

Jaap Smid

Jaap Smid aan de slag als CFO bij econic

Jaap Smid is per 1 september de nieuwe CFO van econic. Smid is afkomstig van ProRail, waar hij de functie van financieel directeur bekleedde. Hij neemt jarenlange financieel-bestuurlijke ervaring op internationaal niveau mee.

Lees het interview met Jaap Smid hier

Sara Vellenga

Sara Vellenga gestart als circulaire impactmaker bij Over Morgen

Per 10 mei 2021 is Sara Vellenga gestart als circulaire impactmaker bij adviesbureau Over Morgen. Hiervoor was Sara werkzaam als circulair adviseur bij ingenieursbureau LBP|SIGHT.

Lees het interview met Sara Vellenga hier

Janine Verweij

Janine Verweij gestart als nieuwe directeur Geothermie Nederland

Per 17 mei 2021 is Janine Verweij de nieuwe directeur van Geothermie Nederland. Hiervoor werkte zij bij andere brancheorganisaties aan verschillende vraagstukken in de energietransitie. In een interview met Klimaatweb vertelt zij over haar nieuwe functie en de uitdagingen die daarbij en bij de warmtetransitie komen kijken.

Lees het interview met Janine Verweij hier

Sjoerd Bakker

Sjoerd Bakker aan de slag als projectleider energie bij MUG Ingenieursbureau

Sjoerd Bakker is per 1 juli begonnen als projectleider energie bij MUG Ingenieursbureau. Hiervoor werkte Sjoerd als omgevingsmanager voor Antea Group. In een interview vertelt hij over zijn carrièrestap, de uitdagingen van de energietransitie en de fiets als duurzaam vervoermiddel.

Lees het interview met Sjoerd Bakker hier

Marc Noël de Wild

Marc Noël de Wild aan de slag bij bij BarWa r.e.

Per 1 april is Marc Noël de Wild gestart als Head of Wind Development bij Bay Wa r.e. op de tevens op deze datum geopende vestiging in Utrecht. Hiervoor was Marc werkzaam als adviseur grootschalige wind- en zonne-energie bij Bosch & van Rijn.

Lees het interview met Marc Noël de Wild hier

Job van Hooijdonk

Job van Hooijdonk start als mede-oprichter Regreener

Job van Hooijdonk is per 1 maart mede-oprichter van Regreener, dit bedrijf biedt de mogelijkheid tot CO2-compensatie aan bedrijven en particulieren.
Eerder was Job werkzaam als M&A-advocaat bij een Brits advocatenkantoor.

Lees het interview met Job van Hooijdonk hier

Rachel Hoeneveld

Rachel Hoeneveld start per 19 april bij Royal HaskoningDHV

Rachel Hoeneveld start per 19 april als legal consultant bij Royal HaskoningDHV. Zij adviseert overheden en marktpartijen in zaken op het gebied van het omgevingsrecht, energierecht, ruimtelijke ordening en op het snijvlak met het privaatrecht bij gebiedsontwikkeling. Voorheen was Rachel werkzaam als advocaat bij Pot Jonker advocaten.

Lees het interview met Rachel Hoeneveld hier

Joep Matser

Joep Matser aan de slag als adviseur energietransitie bij Over Morgen

Vanaf januari gaat Joep Matser aan de slag als junior adviseur energietransitie. Hij richt zich hier in de eerste instantie met name op de transitievisie warmte (TWV), wijkuitvoeringsaanpakken (WUP) en de regionale energiestrategieën (RES). Joep Matser studeerde Energy Science (Ma) aan de Universiteit Utrecht.

Lees het interview met Joep Matser hier