Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

In gesprek over energieopslag en netcongestie

Om optimaal gebruik te kunnen maken van duurzame energiebronnen, is opslag van de energie die ze leveren noodzakelijk. Zowel grote energiemaatschappijen, energiecoöperaties als particulieren volgen de ontwikkelingen op de voet, want er valt veel te winnen. Zo is energieopslag interessant voor particulieren en bedrijven, zeker wanneer de salderingsregeling komt te vervallen. Ook zijn er mogelijke verdienmodellen en kan energieopslag een oplossing bieden voor netcongestie. Maar eenvoudig is dat laatste niet; er zijn nog veel obstakels op de weg.

Redactie Klimaatweb 19 oktober 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

In samenwerking met Energie Samen en het vakblad voor duurzame energie Wind & Zon organiseert Klimaatweb daarom de Conferentie Energieopslag, ontwikkelingen en uitdagingen. Tijdens deze conferentie geven verschillende sprekers een overzicht van de huidige technieken en ervaringsverhalen. Ook gaan we in debat over de mogelijke kansen en uitdagingen bij het opslaan van energie en het tegengaan van netcongestie.

Experts vanuit de praktijk, EZK en brancheorganisaties

Om tot heldere inzichten te komen en een goed beeld te krijgen van de stand van zaken, gaan we in debat met experts vanuit netbeheer en energieopslag, het Ministerie van EZK en vanuit brancheorganisaties Energy Storage TCP, Energy Storage NL en NWEA. Het debat wordt voorafgegaan door een overzicht van de ontwikkelingen (door Teun Bokhoven) en een overzicht van de uitdagingen rond congestie op het net (door Alliander). De middag wordt voorgezeten door Marijke Vos, lid van de Raad van State.

Bijwonen?

De conferentie vindt plaats op 24 november, tussen 13 en 17 uur in Amsterdam. Leden van energie coöperaties betalen slechts € 50,- ex btw. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op: https://klimaatweb.nl/conferentie-energieopslag/

Zie ook

Transitieversnellers: GIGA batterijen voor een flexibel, fossiel- en congestievrij elektriciteitsnet

Werkbezoek minister Jetten over versnelling energieopslag in Nederland

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter