Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Kleine zonneparken toch rendabel maken, het kan!

Kleinschalige zonneparken hebben geen schaalvoordelen en zijn daarom vaak niet rendabel. Maar de nieuwe SCE-subsidie, voormalig de Postcoderoossubsidie, maakt het mogelijk kleine zonne-energieprojecten rendabel te maken. Alle mensen die wonen binnen de aangrenzende postcodes mogen mee investeren tegen een aantrekkelijk rendement. Zo staat er een project die zowel duurzaam is voor de omgeving, als goed voor de portemonnee van inwoners!

30 juli 2021

Over Morgen werkt met de Coöperatie Duurzame Bedrijventerreinen Zaltbommel aan een energieneutrale sportaccomodatie in Zaltbommel. De Subsidie Coöperatieve Energieopwekking maakt het mogelijk tegen een aantrekkelijk rendement deze projecten te ontwikkelen. Alleen er zit wel een addertje onder het gras. Per 5 kWp aan vermogen moet één deelnemer uit de omgeving meedoen. Dit betekent dat in dit geval zo’n 70 deelnemers vereist zijn. Om dit mogelijk te maken moeten veel zaken geregeld worden, zoals het opzetten van de organisatiestructuur en het informeren en werven van (nieuwe) deelnemers.

Femke: “Het is super gaaf om te werken aan een klein project met zoveel maatschappelijke impact. We hebben eerst de financiële haalbaarheid getoetst, wat leidde tot de investeringsbeslissing. Nu gaan we het verdere ontwikkelingstraject in, waarbij we hard werken om de organisatie op te tuigen en de vergunning binnen te slepen.”

Naast kleine zonneparken kan deze subsidie ook worden ingezet om tegen aantrekkelijk rendement zonnepanelen te plaatsen op appartementencomplexen. Wil je meer weten over deze regeling en hoe je daar gebruik van kunt maken? Neem dan contact op met Ard Lammertink of Femke de Klein.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter