Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Nieuwe subsidie voor duurzame zonnepanelen

In Amsterdam groeit het aantal zonnepanelen snel. Afgelopen jaar was er maar liefst een toename van bijna 40 procent. Daar zijn we blij mee, want dit levert veel duurzame energie op. Maar de gebruikte zonnepanelen zijn niet altijd even duurzaam en eerlijk geproduceerd. Vanaf 20 augustus kunnen Amsterdammers daarom subsidie aanvragen als ze kiezen voor duurzamere en eerlijk geproduceerde zonnepanelen. Ook is er voor zwakke daken nu subsidie aan te vragen voor lichtgewicht zonnepanelen. Kunnen we u verleiden?

Gemeente Amsterdam 21 augustus 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Amsterdam trekt 700.000 euro uit voor deze subsidie. Met de subsidie kunnen aanvragers een deel van de meerprijs van duurzamere, eerlijke en lichtgewicht zonnepanelen betalen. De subsidie is vanaf dinsdag 20 augustus 2024 beschikbaar voor een jaar.

Duurzamer en eerlijk

Bij de productie van zonnepanelen komen broeikasgassen vrij. Bij de meest gangbare zonnepanelen in Nederland komt er per 2 à 3 panelen ongeveer 800 tot 1.000 kg CO2 vrij. Daarnaast gebruiken sommige fabrikanten nog steeds onnodige gifstoffen bij de productie van hun zonnepanelen en zijn er producenten voor wie mensen werken onder slechte arbeidsomstandigheden. Dat kan een stuk duurzamer en eerlijker. De zonnepanelen die in aanmerking komen voor de subsidie hebben bijna de helft minder CO2 uitstoot en bevatten geen of minder giftige stoffen.

Lichtgewicht

Naast subsidie voor duurzamere en eerlijk geproduceerde panelen, kunt u ook geld aanvragen voor een bijdrage in de meerkosten van lichtgewicht zonnepanelen. Uit onderzoek blijkt dat veel grote daken in Amsterdam het gewicht van reguliere zonnepanelen niet kunnen dragen. Maar lichtgewicht zonnepanelen zijn wel geschikt voor daken met een zwakke dakconstructie.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter