Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

Nog eens € 15 miljoen om gebouwen CO₂-vrij te maken

Er komt nog eens € 15 miljoen extra voor innovatieprojecten die helpen gebouwen CO2-vrij te maken. Al eerder werd bekend dat vanaf 1 april een scala aan subsidieregelingen voor energie- en klimaatinnovatie opent. De extra miljoenen komen beschikbaar via de regeling Missiegedreven Onderzoek Ontwikkeling & Innovatie (MOOI). Het budget voor innovatie in de gebouwde omgeving is hierdoor bijna € 40 miljoen.

RVO 28 maart 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De investering van € 15 miljoen extra geeft nog meer ruimte aan innovatieve oplossingen voor de duurzame renovatie-opgave en duurzame warmte-koude in de gebouwde omgeving. Partijen die in een consortium werken aan deze innovaties, kunnen hun project vanaf 1 april vooraanmelden bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die de regeling uitvoert.

Gebouwen CO2-vrij maken

De MOOI-subsidie stimuleert onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Bij de gebouwde omgeving ligt de focus daarbij op circulariteit, luchtkwaliteit en natuur. De komende jaren bouwen we ruim 7 miljoen huizen in 1 miljoen gebouwen om tot goed geïsoleerde woningen. Die verwarmen en koelen we zonder aardgas met slim gebruik van schone elektriciteit.

Andere subsidiemogelijkheden voor innovatie

Naast de MOOI openen op 1 april volop subsidiemogelijkheden voor energie- en klimaatinnovatie. Het gaat om de regelingen Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+), Hernieuwbare Energietransitie (HER+), TSE Industrie Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) en TSE Industrie studies.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter