Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Overleg over samenwerking met netbeheerder rond trafohuisjes

Om de netcongestie aan te pakken, moeten er snel veel trafohuisjes bij komen. Maar door verschil van inzicht over de randvoorwaarden loopt de samenwerking tussen netbeheerders en gemeenten niet overal optimaal. De VNG en netbeheerders overleggen over een oplossing. Eind juli verwachten we meer duidelijkheid.

VNG 31 mei 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Afspraken voor korte en lange termijn

De VNG, het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen (GPKL) en Enexis, Liander, Stedin en Netbeheer Nederland hebben afgesproken hiervoor gezamenlijk een snelle oplossing te vinden:

  • Als er overeenstemming is tussen netbeheerder en gemeente over locatie en planning van nieuwe trafohuisjes, moet worden voorkomen dat werkzaamheden om juridische redenen worden stilgelegd. Hierover moeten op korte termijn (binnen 8 weken) afspraken worden gemaakt.

  • Gemeenten en netbeheerders zoeken gezamenlijk een oplossing voor de lange termijn die voor beide partijen goed werkt. Denk aan voorbeeldafspraken, een handreiking of regeling om duidelijkheid te geven over de aard van de overeenkomst en de voorwaarden. Hiervoor is meer tijd nodig.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter