Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Advies op maat ook mogelijk voor aanvullende hypotheek duurzaamheidsmaatregelen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) geeft handvatten voor advies of dienstverlening op maat bij aanvullend hypothecair krediet voor bepaalde duurzaamheidsmaatregelen. Er mag onder meer informatie worden gebruikt die bij de eerder afgesloten hypotheek is opgevraagd. Met advies op maat kan aan de Wft-zorgplicht worden voldaan.

AFM 2 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Handvatten voor adviseurs

Sinds 2021 kunnen consumenten zonder advies hun bestaande hypotheek verhogen voor bepaalde energiebesparende maatregelen tot 25.000 euro. Niet alle consumenten zijn in staat om dit zonder advies te doen. Een volledig advies is niet in alle gevallen nodig. In veel gevallen kan worden volstaan met dienstverlening/advies op maat. De adviseur maakt dan gebruik van informatie die eerder is ingewonnen bij het afsluiten van de bestaande hypotheek. Dit advies is goedkoper voor de klant en hiermee kan aan de zorgplicht zoals bedoeld in de Wft worden voldaan. Wij hebben een aantal handvatten geformuleerd voor adviseurs.

Transitie naar duurzame samenleving

De transitie naar een duurzame samenleving is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Wij hechten belang aan deze transitie en moedigen financiële dienstverleners aan om hun belangrijke rol hierin te vervullen. Wij zien in onze onderzoeken dat hier nog veel kansen liggen voor adviseurs en aanbieders. Zij kunnen proactiever hun klanten informeren en adviseren over de financiële mogelijkheden voor verduurzaming. 

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter