Menu

Filter op
content
Klimaatweb
0

De Kamer vindt dat het klimaatbeleid door moet gaan

Gisteren vergaderde de Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat over het al dan niet controversieel verklaren van veel onderwerpen met betrekking tot klimaatbeleid. Goed nieuws: geen van de onderwerpen werd controversieel verklaard. Dit betekent dat deze onderwerpen gewoon op de agenda blijven staan.

NWEA 6 september 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Een enorme lijst met wetsvoorstellen, notities, Kamerbrieven en initiatiefnota’s kwam gisteren voorbij, waaronder de Energiewet en het concept-Nationaal Plan Energiesysteem (NPE). Deze onderwerpen blijven vooralsnog dus op de agenda staan, maar het is nog niet definitief: commissies en fracties kunnen ook later nog nieuwe onderwerpen voordragen als controversieel.

Niet alleen bij EZK wordt het energiebeleid besproken, onder andere bij de commissie Financiën. Deze commissie komt vandaag bijeen.

Jan Vos, voorzitter NWEA: “Samen met veel andere organisaties hebben wij continu benadrukt dat het klimaat- en energiebeleid vooral dóór moet gaan en dus niet controversieel verklaard moet worden. Het is ontzettend goed dat de politiek naar deze brede oproep heeft geluisterd.”

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter