Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Duitsland: kosten voor uitbreidingskosten windenergie moeten eerlijk verdeeld worden

Het Duitse ministerie van Economische Zaken steunt een ‘eerlijke’ verdeling van de uitbreidingskosten van windenergie, dit schrijft Reuters in een nieuwsbericht.

NWEA 14 augustus 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De laatste tijd was er een hevig geschil tussen de noordelijke en zuidelijke deelstaten. Inwoners van de noordelijke deelstaten klagen over hogere elektriciteitsprijzen in hun regio, ondanks de goedkopere productie van windenergie daar.

De reden dat de prijzen in het noorden relatief hoog zijn komt door de aansluitkosten van windturbines op elektriciteitsnet. Deze kosten worden doorberekend aan de bewoners van de regio waar de turbines staan. Ook wonen er verhoudingsgewijs minder mensen, waardoor de kosten worden doorberekend aan minder consumenten. Dit schaadt volgens de vertegenwoordigers van de noordelijke deelstaten de lokale steun voor de bouw van windturbines. Er moet daarom worden samengewerkt voor een eerlijke verdeling.

Het Duitse netwerkbureau zal verantwoordelijk worden voor deze eerlijke herverdeling van de kosten, zodra een wetsontwerp voldoende politieke steun heeft.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

KENNISPARTNER

Barnhoorn, Lianne