Menu

Zoek op
rubriek
Klimaatweb
0

Gasunie roept aannemers stikstofinstallatie op om voor een nette afronding te zorgen

Gasunie is dit weekend door Air Products geïnformeerd dat Air Products het contract met haar onderaannemer Ballast Nedam Industriebouw heeft beëindigd. Gasunie betreurt de gang van zaken en roept als opdrachtgever de partijen op om voor een nette afronding te zorgen. Gasunie blijft zich maximaal inzetten voor een spoedige oplevering van een goedwerkende stikstofinstallatie. Ze blijft erop toezien dat Air Products op korte termijn met een geschikt nieuw plan komt om de laatste werkzaamheden op locatie goed af te ronden.

Gasunie 9 januari 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De te bouwen stikstofinstallatie in Zuidbroek is zo goed als voltooid (97%). Air Products heeft Gasunie toegezegd om medio januari met een geschikt plan te komen om met nieuwe en bestaande aannemers en subcontractors de afrondende werkzaamheden te kunnen voltooien.

EPC-contract

Gasunie heeft de bouw van de stikstoffabriek in december 2018 op basis van een zogenaamd EPC-contract (Engineering, Procurement en Construction) uitbesteed aan Air Products, een grote internationale speler, gespecialiseerd in dergelijke projecten. Het EPC-contract omvat alle werkzaamheden om tot een werkende installatie te komen. Het ontwerpen van de fabriek, het inkopen van alle materialen en het contracteren van andere benodigde aannemers. Voor de bouw van de fabriek heeft Air Products Ballast Nedam aangetrokken.

Geen gevolgen voor gaswinning

De nieuw ontstane situatie heeft geen gevolgen voor de gaswinning uit het Groningenveld. Mede door import van LNG en lagere gasverbruik kan dit worden opgevangen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter