Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Leiden en Voorschoten zien kansen voor WarmtelinQ

Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. WarmtelinQ draagt hieraan bij door in Zuid-Holland een warmtetransportnet aan te leggen vanuit de Rotterdamse haven naar Den Haag en Leiden. Bestaande en toekomstige lokale warmtenetten van gemeenten langs onze tracés kunnen op WarmtelinQ worden aangesloten.

Gasunie 11 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Deze week hebben de eerste twee gemeenten - Leiden en Voorschoten - een intentieovereenkomst met WarmtelinQ getekend over de aanleg van een T-stuk. Met deze aftakking kunnen zij straks beschikbare warmte uit de Rotterdamse haven naar lokale warmtenetten laten transporteren.

Ruud Bos, algemeen directeur WarmtelinQ: “Als WarmtelinQ zijn we blij met deze eerste stap die een impuls geeft aan de energietransitie in Leiden en Voorschoten. We kijken uit naar de vervolgstappen in de toekomst.” Met de warmte die WarmtelinQ transporteert kunnen 120.000 woningen en gebouwen duurzaam worden verwarmd. Dit betekent een besparing van 110 miljoen m3 aardgas en een reductie van 180.000 ton CO2- en 100.000 kilo NOx-uitstoot per jaar.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter