Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Ørsted en Dillinger bundelen krachten voor staalproductie met lagere uitstoot

Ørsted, wereldleider op het gebied van offshore windenergie en Dillinger, de grootste producent van zware staalplaten in Europa, bundelen de krachten voor het vervaardigen van zwaar plaatstaal met een lagere koolstofuitstoot. De stalen platen zijn bedoeld voor de funderingen van offshore monopiles en zullen ingezet worden bij toekomstige projecten van Ørsted.

NWEA 14 maart 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De overeenkomst met Dillinger omvat aanzienlijke hoeveelheden en een afnameovereenkomst voor langere tijd. Via de overeenkomst wil Ørsted een bijdrage leveren om de Europese toeleveringsketen voor groenere productiemethoden van offshore windenergie stabiel, toekomstbestendig en kostenefficiënt te maken.

Net zero doel

Funderingen zijn een van de grootste bronnen van koolstofemissies in de levenscyclus van een offshore windpark, volgens Ørsted goed voor 21%. De verwachting is dat het koolstofarme zware plaatstaal vanaf 2027 geproduceerd kan gaan worden met een vermindering van ongeveer 55-60% van de uitstoot in vergelijking met conventionele productie.

Ørsted is een van de oprichters van het SteelZero-initiatief van de Climate Group en de First Mover Coalition van het World Economic Forum, met als beloften om vanaf 2030 hoeveelheden staal met een lagere uitstoot af te nemen (SteelZero: 50% emissiearm staal tegen 2030, FMC 10% staal “bijna-nul” tegen 2030).

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter