Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Stikstofdebat: VNG kaart drempels voor bouwprojecten aan

Voor het debat over stikstof op 21 februari hebben we de Kamercommissie LNV gewezen op 3 punten die belangrijk zijn voor gemeenten. We zien deze zaken nog onvoldoende terug in de inzet van het kabinet, terwijl ze van belang zijn om mogelijke vertraging van met name grotere bouwprojecten te voorkomen.

VNG 17 februari 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

AERIUS-model

Bouwprojecten lopen vertraging op doordat het AERIUS-model te vaak niet beschikbaar is voor extra stikstofberekeningen. Daarom moet AERIUS elk jaar op een vast moment en zonder vertraging worden geactualiseerd.

Landelijke expertpool

Initiatiefnemers moeten soms lang wachten op het laten uitvoeren van stikstofberekeningen door ingenieursbureaus. En veel gemeenten hebben niet genoeg capaciteit om vergunningen snel te kunnen beoordelen en verlenen. Daarom stellen we voor een landelijke expertpool in te richten.

Kennis delen

Het is van belang dat gemeenten toegang hebben tot actuele en betrouwbare kennis. Daarom moet het informatiepunt stikstof van BIJ12 worden versterken, zodat dit informatiepunt ook gemeenten goed bedient en gemeenten het informatiepunt goed weten te vinden.

Bijlage

VNG-inbreng debat stikstof 21 februari

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter