Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

VNG vraagt in te stemmen met energie delen in Energiewet

Bij het wetsvoorstel voor de Energiewet zijn een aantal amendementen ingediend die belangrijk zijn voor een uitvoerbaar energiebeleid, de aanpak van netcongestie en een betaalbare energierekening. In een brief aan de Tweede Kamer geven we onze argumenten en vragen we om deze amendementen te steunen.

VNG 3 juni 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Lees de VNG-appreciaties amendementen Energiewet

Energie delen

De VNG, Aedes, Vereniging Eigen Huis, Techniek NL, Woonbond, Consumentenbond en Unie van Waterschappen pleiten gezamenlijk voor aanvaarding van het amendement Kröger 36378-65. Dit amendement maakt het mogelijk dat inwoners en bedrijven, al dan niet in energiecoöperaties, lokaal opgewekte energie kunnen delen, ook als zij niet bij dezelfde energieleverancier zijn aangesloten.

Dit maakt energie delen aantrekkelijker. Dat is positief want energie delen verlaagt de energierekening en helpt netcongestie te beperken, door een prikkel te geven om elektriciteit lokaal en gelijktijdig te gebruiken. Ook zorgt energie delen ervoor dat alle groepen uit de samenleving kunnen meedoen, ook degenen zonder zonnepanelen op hun dak.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter