Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

De Wetenschappelijke Klimaatraad publiceert Werkprogramma 2024-2025

De Wetenschappelijke Klimaatraad heeft het Werkprogramma 2024-2025 opgesteld. In het programma staan de adviestrajecten waar de WKR de komende tijd aan werkt. De Minister van Klimaat en Groene Groei heeft het Werkprogramma op 26 september naar de Tweede Kamer gestuurd.

Wetenschappelijke Klimaatraad 27 september 2024

In dit werkprogramma voor 2024-2025 kondigt de WKR vijf adviestrajecten aan: klimaat en landbouw, klimaatvisie, klimaatadaptatie, circulaire economie en klimaatverandering en gezondheid. Daarnaast komt de WKR met een reactie op de vraag van de Tweede Kamer over netcongestie en voert de WKR een verkenning uit naar de economische dimensie van de klimaattransitie en groene groei.

Werkwijze

De WKR adviseert de regering en het parlement over de inhoud en richting van klimaatbeleid. Dit doet de raad door strategische beleidsadvisering vanuit interdisciplinaire wetenschappelijke kennis. De adviezen van de WKR komen voort uit een concrete adviesvraag van ministeries, de regering of het parlement, of worden door de raad zelf geïnitieerd. Alle adviezen en andere publicaties zijn via de eigen website beschikbaar. De raad bepaalt zelf wanneer de adviezen openbaar worden.

Afwegingen

Bij de totstandkoming van het werkprogramma hanteert de raad een afwegingskader met de volgende overwegingen: passend bij de missie, beleidsrelevantie, wetenschappelijke basis, interdisciplinariteit, meerwaarde voor advies in het algemeen en van de WKR in het bijzonder, en eigen positionering. Het werkprogramma als geheel beoogt inhoudelijk evenwichtig te zijn in scope, themakeuze, type advies en tijdhorizon.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter