Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Vanaf 2022 hogere subsidie voor isolatie en warmtepompen

Vanaf januari 2022 verhoogt de Rijksoverheid de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen. Woningeigenaren kunnen hiervoor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) gebruiken. Voor zakelijke gebruikers geldt de verhoging van de subsidiebedragen alleen voor warmtepompen.

RvO 13 december 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Voor subsidie op isolatie kunnen Verenigingen van Eigenaars (VVE’s) terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).

Budget

De verhoging van de subsidiebedragen geldt in principe voor 3 jaar, alleen voor isolatie en warmtepompen. Voor de subsidie op een zonneboiler of aansluiting op het warmtenet geldt de verhoging niet.

Jaarlijks komt er een nieuw budget binnen de ISDE. In 2022 is er voor investeringen in isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en warmtenetaansluitingen in de ISDE in totaal € 228 miljoen beschikbaar.

Verbeterjehuis voor woningeigenaar

Bent u woningeigenaar en wilt u zich oriënteren op de maatregelen die u het beste kan nemen in uw woning? Kijk dan op Verbeterjehuis.nl. Op deze website staat meer informatie over energiebesparende maatregelen en apparaten, zoals de warmtepomp en zonneboiler. Via deze website doet u ook een check wat voor uw situatie de beste eerste stap is om te nemen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter