Menu

Filter op
content
PONT Klimaat

0

Vestas plant twee nieuwe fabrieken in Polen

De Deense fabrikant van windturbines Vestas gaat een bladen- en een assemblagefabriek bouwen in Polen. Met de twee nieuwe fabrieken in Szczecin en de reeds bestaande aanwezigheid van Vestas, zal het Deense bedrijf naar verwachting vanaf 2026 meer dan 2500 mensen in Polen in dienst hebben.

Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) 16 januari 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Wereldwijde vraag

De nieuwe fabrieken zijn bedoeld om in de Europese- en deels wereldwijde vraag te voorzien en spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van Polen en de Europese offshore windmarkt en -industrie. Het nieuws over een nieuwe Bladenfabriek is in januari 2024 bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat de fabriek bladen gaat produceren voor de vlaggenschip offshore windturbine van Vestas: de V236-15.0 MW.

Groeiende Poolse windindustrie

De keuze voor Polen is niet toevallig. Vestas is al meer dan 20 jaar marktleider in Polen en kiest bewust voor deze locatie om de productie ook op lange termijn veilig te kunnen stellen. Het land heeft goede windomstandigheden, zowel op land als op zee, en beschikt over een hoogopgeleide beroepsbevolking. De groeiende Poolse windindustrie kan een offshore-hub worden voor de Baltische regio en de rest van Europa.

Ook andere locaties waar aan die voorwaarden wordt voldaan, worden overwogen voor nieuwe capaciteit.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

KENNISPARTNER

Barnhoorn, Lianne